vineri, 22 februarie 2013

Ministrul de Interne a confirmat că în prezent nu sunt monitorizat de Interpol

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, deputatul Vlad Plahotniuc a declarat presei în urma audierilor ministrului de interne, Dorin Recean că a aflat de la acesta că a fost monitorizat de Interpol în anul 2007, dar din lipsă de motive acest proces a fost încheiat.

Parlamentul l-a audiat vineri într-o şedinţă închisă pe Dorin Recean, la cererea deputaţilor comunişti. La partea respectivă a şedinţei au participat doar deputaţii.
În urma audierilor, Plahotniuc a declarat că a aflat de la ministrul Recean că a fost sub monitorizarea Interpolului în anul 2007 pe motiv că a aterizat pe un aeroport din Italia în aceeaşi perioadă cu un grup de oameni de afaceri ruşi, care au făcut achiziţii importante în această ţară.

Din lipsă de motive, monitorizarea a fost încheiată, a declarat el. ”La moment nu sunt sub monitorizare, ceea ce înseamnă că s-a radiat orice procedură de monitorizare a mea”, a declarat Plahotniuc.

El a precizat că această procedură poate fi efectuată în privinţa oricărei persoane, la decizia Interpol.
În acelaşi timp, Plahotniuc a declarat că nu a înţeles de ce Recean a solicitat ca şedinţa să fie închisă, din moment ce nu a prezentat date noi, decât ceea ce a declarat anterior la un post de televiziune. ”Tehnic a procedat corect, deoarece datele de monitorizare pot afecta imaginile unui om, dar nu văd de ce nu a procedat la fel de corect când a furnizat datele unei televiziuni”, a declarat Plahotniuc.

El nu a exclus că-l va atac în judecată pe Recean, aşa cum a făcut-o şi în cazul unor deputaţi, dacă acesta ”a folosit funcţia sa pentru a face un joc politic”.
conform www.Timpul.md

Niciun comentariu: