miercuri, 18 iulie 2012

Promovarea tinerilor și a specialiștilor face parte din reformarea clasei politice


Promovarea tinerilor și a profesioniștilor în politică – acesta este unul dintre punctele prioritare de pe agenda internă a Partidului Democrat din Moldova în această vară, potrivit Prim-vicepreședintelui PDM Vlad Plahotniuc. 

Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei întrevederi oficiale cu reprezentantul Fundației germane Friedrich Ebert în Republica Moldova, Matthias Jobelius.

Prim-vicepreședintele PDM a declarat că promovarea tinerilor și a specialiștilor face parte din reformarea clasei politice, pe care chiar el o promovează prin legea votului uninominal și cea privind o mai mare transparență a finanțării partidelor. “Dovada că PDM este partidul în care se reunesc tinerii valoroși din Republica Moldova și profesioniștii în domeniile cheie ale funcționării statului o vom face în timp, prin proiectele de impact pe care le vom promova. Noi deja suntem un partid de echipă, cu mulți lideri buni”, a declarat Vlad Plahotniuc. 

În acest context, Vlad Plahotniuc și Matthias Jobelius au discutat despre un parteneriat, care presupune implicarea experților germani în pregătirea membrilor PDM din teritoriu, în domeniul managementului politic și al comunicării. Între timp, sub forma unui proiect pilot, în această vară, Organizația de Tineret a PDM va organiza o Școală de vară, unde sunt așteptați să participe peste 400 de membri ai partidului. “La această Școală de vară ne propunem să le oferim tinerilor instruire în domeniul politic. Noi dorim să avem tineri pregătiți și le oferim șansa de afirmare”, a precizat Prim-vicepreședintele PDM. 

De asemenea, reprezentantul Fundației Friedrich Ebert, Matthias Jobelius, a confirmat continuarea suportului acordat PDM, partid pe care îl recunoaște, “din punct de vedere al valorilor și al acțiunilor promovate, în multe partide serioase, din plan european, afiliate doctrinei social democrate”. Se cunoaşte faptul că Fundaţia Friedrich Ebert este partener puternic pentru partidele de centru-stânga din Europa.

Niciun comentariu: