joi, 10 mai 2012

Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu un grup de jurnalişti americani


Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere de lucru cu un grup de jurnaliști americani, prilej cu care au discutat despre situaţia politică din Republica Moldova, dar şi despre rolul mass-media într-o democrație.

 Pe agenda discuţiilor s-au numărat atât subiecte privind situația politică internă din Republica Moldova, cât şi oportunităţi privind colaborarea în domeniul comunicării dintre politicieni și mass-media.
Astfel, Prim-vicepreşedintele Parlamentului, a confirmat angajamentul privind procesele de reforme în desfășurare în țara noastră: “Principala noastră preocupare este acum accelerarea procesului de reformă, de modernizare a instituțiilor statului. Este un proces dificil, dar absolut necesar”, a declarat Vlad Plahotniuc, în cadrul întrevederii. În ceea ce privește domeniul mass-media din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc a opinat că actualmente țara noastră se poate lăuda cu mai multe televiziuni care au apărut în ultimii doi ani, o perioadă în care mass-media s-a dezvoltat foarte alert și s-a diversificat.
La rândul său, jurnaliștii americani au apreciat eforturile depuse de Republica Moldova pe calea dezvoltării democratice și au exprimat disponibilitatea de a organiza training-uri pentru specialiștii moldoveni.
La finalul întrevederii, Prim-vicepreşedintele Parlamentului şi-a exprimat încrederea că astfel de întâlniri vor continua, deja la nivel de lucru. “Având în vedere rolul vital pe care îl are mass-media într-o democraţie, mai ales în Republica Moldova, propunerea mea este să pornim de aici colaborarea dintre cele două state: prin continuarea întâlnirilor, într-o formulă de lucru – cu participarea experţilor americani din domeniul mass-media, care să ofere consultanţă specialiștilor de la Chişinău”, a precizat Vlad Plahotniuc.
Din cadrul delegației americane fac parte: John Siniff, editorialist la ziarul cu cel mai mare număr de cititori din SUA - USA Today; Steve Smith - jurnalist cu o experiență de peste 35 de ani la posturi locale și naționale din SUA; Lee B. Becker - directorul Centrului Internațional James M. Cox Jr. pentru Training și Cercetare în Comunicare și Media și Tudor Vlad - director asociat la Centrul Internațional James M. Cox Jr. pentru Training și Cercetare în Comunicare și Media.
Sursa: www.timpul.md

Niciun comentariu: