marți, 16 august 2011

Fundaţia Edelweiss a lansat Acţiunea „Pentru Cartea Moldovei”, făcând o donaţie Bibliotecii raionale din Anenii Noi


În cadrul unei acţiuni de donare de carte la Anenii Noi, Fundaţia Edelweiss a lansat o acţiune, menită să sprijine bibliotecile din republică, dar şi editura „Cartea Moldovei”.

Prezent la eveniment, Gheorghe Oanţă, director general al Editurii de stat „Cartea Moldovei”, a declarat că s-a adresat multor instituţii, unele dintre care au şi obligaţii de a susţine editura, dar a reacţionat doar prim-vicepreşedintele Parlamentului.


Vlad Plahotniuc, în calitate de fondator al Edelweiss, a confirmat că răspunde prin această iniţiativă la apelul venit din partea conducerii editurii, care se află într-o situaţie critică. El a recunoscut că posibilităţile statului sunt limitate, de aceea Fundaţia Edelweiss va achiziţiona cărţile din stoc şi va salva editura sub aspect financiar. În acelaşi context, prim-vicepreşedintele Parlamentului a amintit că „din an în an bibliotecile primesc tot mai puţine cărţi şi oferirea lor, în special în grafie latină, este o problemă stringenţă, la rezolvarea căreia trebuie să contribuim cu toţii, împreună”.

Primul lot, donat Bibliotecii din Anenii Noi, include titluri precum „Poezii” de Octavian Goga, „Momente şi schiţă. Teatru” de Ion Luca Caragiale, „Mara”, „Moara cu noroc”, „Pădureanca”, de Ioan Slavici, „Ciocoii vechi şi noi” de Nicolae Filimon şi altele. Stocul editurii conţine literatură artistică, de specialitate, unele manuale şcolare şi dicţionare. Beneficiari ai acestui proiect vor fi 15 biblioteci din diferite raioane ale republicii, care vor primi în jur de 1000 de cărţi fiecare. Fundaţia Edelweiss se va orienta în mod special către bibliotecile din şcolile de la sate, iar fondatorul ei, Vlad Plahotniuc, a promis că Acţiunea „Pentru Cartea Moldovei” va avea continuare.

Fundația Edelweiss este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către Vlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii dezavantajaţi, dar talentaţi din Republica Moldova. Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional, social, economic şi de protecţie a mediului înconjurător.

10 august 2011
Serviciul relaţii cu Publicul al Fundaţiei Edelweiss

Niciun comentariu: