luni, 14 februarie 2011

Vlad Plahotniuc a petrecut ziua de duminică alături de copiii de la Orfelinatul Preafericitul Iosif


Cei 60 de copii de la Orfelinatul Preafericitul Iosif din Chișinău au petrecut ziua de duminică alături de omul de afaceri, Vlad Plahotniuc. Micuţii au avut parte de o adevărată sărbătoare - au fost la teatru, au mers în excursie la muzeu, s-au bucurat de un prânz copios la restaurant şi au primit cadouri.
Însoţiţi la teatru de către fondatorul Edelweiss, micuţii au trăit adevărate clipe de poveste. După ce au urmărit povestea lui Alladin şi a Jasminei, micuţii de la orfelinat au fost însoţiţi de Vlad Plahotniuc la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală. Pentru mulţi dintre ei aceasta a fost prima vizită la un muzeu.
Ca să sporească bucuria micuţilor, Fundația Edelweiss le-a oferit şi un prânz pe cinste. La întoarcere la orfelinat, copii au avut parte de o ultimă surpriză: în preajma primăverii, micuţii au primit în dar de la Vlad Plahotniuc accesorii de sport, echipament sportiv, biciclete, triciclete şi o masă de ping-pong.
"Datoria noastră a tuturor este să-i ajutăm cum putem. Şi nu e vorba doar de ajutor material. Deseori este suficientă prezenţa noastră, comunicarea cu ei, un zâmbet, o îmbrăţişare. Chiar și excursiile pe care le organizăm e un mod de a le arata că societatea nu i-a abandonat", a menționat Vlad Plahotniuc.
Maica Eupraxia a specificat că orice copil se bucura întotdeauna de ceva nou, de ceva frumos.
Casa Copilului "Preafericitul Iosif" a fost fondată în anul 1995, fiind finanțată de Mitropolia Moldovei. Cu sprijinul Fundației Edelweiss, orfelinatul a beneficiat de reparație și multiple donații de electrocasnice, iar copii au fost echipați încă în luna august cu rechizite pentru anul școlar și primesc daruri de sărbători.


sursa: unimedia.md

Niciun comentariu: